LAS och dödshjälp

Sveket mot arbetarklassen kan leda till fler läkarassisterade självmord i det framtida Sverige.

Innan LAS kom till ett avslut och den svenska modellen slaktades fanns det flera personer som hävdade att det här skulle leda till instabilitet och någon form av ”inbördeskrig” inom LO och arbetarkollektivet. Den profetian kan fortfarande bli sann, i takt med att konsekvenserna av LAS skördar sina offer. Vad ska de personer som blir sparkade göra? De får sälja sina hus. Deras liv slås i spillror, men efter några års helvete kommer de ändå att leva vidare om de inte tar självmord. I det läget är de självklart radikaliserade och kommer de i bästa fall att ta en prenumeration på Proletären och bli någon typ av motsvarigheter till Kristofer Lundberg.

Fast de skulle lika gärna kunna gå till NMR Nazistiska motståndsrörelsen eller Nordfront. Om de svikna arbetarna i sin frustration och livsångest är beredda att ta självmord eller ”dö för sin övertygelse”, ja då finns även risken att de omvandlas från radikalister till terrorister. Men så långt tänkte väl varken IF Metalls Marie Nilsson eller Kommunals Tobias Baudin. Eller några andra i de två förbundens styrelser.

Dee två ordförandena i Kommunal och Metall som kan riskera att bli beskyllda för att vara femtekolonnare i långa tider framöver.

Det Sverige behöver är starka ledare. Det behövs starka ledare både lokalt och regionalt för att människor ska ha ett arbete att gå till och uppleva att livet är begripligt, hanterbart och meningsfullt. I en tid där den optimala upplevelsen psykologi existerar och där livskvalitet varit i ropet måste folk fråga sig varför vi kommit till ett läge där civilförsvaret, upprustningen och hotet om en nationell katastrof tornar upp sig.

Det kommer att bli svårt för gårdagens ledare att svära sig fria från skuld. Om vår kultur har börjat en nedåtgående spiral blir det precis som i ”Den sista striden” av CS Lewis. Man låter en grym apa regera och med hjälp av en dum åsna. De grymma ”orangutangerna” som styr världen gör det för att folket – mjäkiga som ”åsnor” spelar med. Och när kulturen är nedåtgående är det svårt att stoppa trenden.

Hur skulle gamla Rom (SPQR) ha någon chans när våg efter våg av barbariska krigare svepte in i imperiets huvudstad? Makten, pengarna, högkulturen fanns i Rom och alla ville ha del av den, men det stora välståndet räckte inte till alla. Vi som lever i väst har högre livskvalitet än övriga världen och när det väller in för många människor – ja då kollapsar systemet vi byggt upp.

I ett sånt läge är det svårt att tro på underhållningsbranschen, resebranschen och hotellbranschen. Hotellen kommer att bli flyktingförläggningar. Stora lyxvillor kommer att konfiskeras och så får 20 stycken stackars klimatflyktingar samsas där. Redan idag i förorten kan det bo storfamiljer i en tvåa. Tyvärr är det svårt att se att massinvandringen leder till något annat än en dumpning av trygghetsystemen och lönerna och stora försämringar för arbetarklassen. De som idag njuter av lyxen med en sommarstuga kan komma att behöva avstå den för en klimatflykting från Bangladesh utan ersättning. Lyxhus nere vid medelhavet går förlorade till flyktingar från MENA-länderna.

Att köpa ett lyxhus i Spanien har en klimatrisk som gör att det kan vara en totalt urusel investering. Om krisen kommer lär huset tas i beslag till en klimatflykting utan ersättning till ägaren.

I ett sammanhang då personer måste kämpa för varenda krona kommer allt fler inse att de kan köpa begagnade datorer och ”mina” kryptovaluta. Särskilt som att JP Morgan Chase redan tagit ställning för krypto-transformationen. Dit JP Morgan Chase går dit går ofta världen och när det gäller kryptovalutor har de redan uppbackning av Bank of America.

Sedan är det klart att kryptovalutor sägs vara något som befriar folket och gör det bättre för den lilla människan. I viss omfattning är det förmodligen så, men utan uppbackning av några bank-bjässar har kryptovalutorna inte någon chans.

Kryptovalutorna kommer att fälla några storbanker – Barings Bank och Lehman Brothers får snart sällskap bland de oönskade konkurserna. Men var inte förvånad om eliten inom JP Morgan Chase och Bank of America tjänar miljarder på krypto på resten av världens bekostnad.

När det gäller AP-fonderna är kapitalet där såklart stöldbegärligt för såväl hackers som högerextremister. Om 20-50 år har AP-fonderna styckats och privatiserats. Fattigpensionärerna som skulle ha sin andel av de AP-fonder kommer att erbjudas en giftkapsel eller en giftspruta av en legitimerad läkare.

Läkarassisterat självmord är redan lagligt i Schweiz och i två delstater i Australien: Colombia och Victoria. I Oregon USA infördes en modell för dödshjälp kallad Oregonmodellen redan 1997. Flera andra stater har infört liknande modeller: Montana, Colorado, Washington kom först och 2016 även Kalifornien. Dödshjälpen har även kommit till Östra USA: Den finns i Vermont, Maine ocn New Jersey.

Dödshjälp finns även i Benelux-länderna och Kanada.

Man bör knappast bli förvånad över att ”en liberal skribent” via Timbro författat en rapport om ”hur dödshjälp bör införas i Sverige” – såklart är det i första hand LO:s medlemmar som avses eftersom detta kollektiv kostar så mycket skatt för medelklassen. Särskilt rättvist är det för de undersköterskor i Kommunal som sliter hela sina liv och som tack för hjälpen ”får rätten till en värdig död” hemskickad i samband med pensionen.

Timbros variant av dödshjälp påminner inte direkt om ”dödsstraff” för fattigdom, men när en hemlös LO-medlem sparkad med hjälp av nya LAS svälter, torkar eller fryser ihjäl är det knappast Svenskt Näringsliv eller Timbro som betalar gravstenen.

Men visst kan du få en kremering eller en gravsten även om du är arbetare i framtiden om du har tillräckligt många bitcoins. Vad man gör med de arbetslösa som inte kan betala för sin begravning återstår att se. Om den arbetslöse har husdjur lär de få en värdig död och begravning, men vad man gör med husse/matte är en annan femma. Kanske slänger man det mänskliga liket i grovsoporna. Av vad jag kan förstå är det olagligt att slänga djurkadaver i grovsoporna så alla djurvänner kan nog vara lugna.

Kanske går vi mot bättre tider med solceller, bränsleceller, vågkraft och etanoldrivna bilar. De flesta verkar i alla fall tro att det finns tillräckligt med koppar, litium och andra metaller för att ge Tesla monopol på elektriska fordon och energilagring. Teslas framgångar är på väg att bli en självuppfyllande profetia. Börskursen är så uppdriven att de kan köpa upp flera av sina konkurrenter.

Ta hand om dig själv och gör vad du kan för att Sverige varken ska bli den 51:a delstaten till USA eller en ”bananrepublik”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: