Sprickan inom LO

Game Over?


Svaren jag fått från mitt nätverk med avskaffandet av LAS är mycket nedslående. Jag känner till sedan länge att Kommunals medlemmar i allt högre grad väljer V, Mp och SD och den här nya dealen lär inte förändra den saken.

Däremot håller jag inte med de som sågar dealen Baudin gjort på alla punkter.
Det känns väldigt hårt att kalla Baudin för en syltrygg, men den omfattningen är nog inte helt långt från känslan Kommunals medlemmar har efter att ha kämpat sig igenom en hel djävla pandemi.

Speciellt inte eftersom flyget fick 10 miljarder och några av de stora vinnarna var familjen bakom Stena. Att en klockmiljonär från Ur och Penn gled fram i lyxbil var bara löken på laxen. Sedan har vi då fjäsket från techjättarna från Damberg, Baylan med flera. Vi har Isabella Lövins alla flygresor.

Under kristen har SD tystats ned, men SD var det enda parti som faktiskt ville ge folket en del av pengarna. SD är också det enda parti som vill höja A-kassan och i Göteborg tycks de vara det enda partiet som vill höja undersköterskornas löner.

Då frågar man sig inte längre bara var SAP håller på med utan också vad V håller på med. Jag har väntat på dagen då starka vänsterkrafter skulle ta avstånd från vänstern och istället lägga sin röst på SD för att få vänstern att få sina ankor i en rak linje. Nu när en kontakt jag har som känner till socialdemokratin utan och innan och ger mig mängder med information som jag tyvärr inte kan publicera på bloggen avslöjar hur absolut avskyvärt det är av LO:s två tunga fack att skrota LAS tror jag absolut vi har all rätt att förbereda oss på att SD blir största parti.

Anders Lindberg från Västra Frölunda är sedan 2018 Aftonbladets politiska chefredaktör. Han har det tunga ansvaret att skydda socialdemokratin och dess värderingar i opinionen. Något han gjort med blandade resultat.

Lena Mellin menade den 4 December 2020 att en tickande bomb desarmerats, och att löntagarna skulle vara glada. Något jag inte håller med om. Först läste jag det som att en tickande bomb hade startats vilket ligger mer i linje med vad jag tror.

Att Lena Mellin tror att allt är över beror mer på hennes ålder och hennes lojalitet mot den demokratiska centralismen. Att dumpa 60-talisterna och 70-talisterna till förmån för unga och friska 90-talister kommer att skapa mycket smärta och fäller kanske avgörandet i nästa val.

Varför skulle de som svikits av SAP och Mp rösta på dem nästa val?

Vem kan lita på Gideonsson efter det här? Vem bryr sig längre om Gideonsson? Varför ska du betala medlemsavgift till ett fack som inte värnar om dig som medlem?

Balansen på arbetsmarknaden har rubbats. Arbetsköparen har blivit starkare och arbetssäljaren svagare. Om du jämför köp och sälj av sex skulle det jämförelsevis innebära stora fördelar för sexköparen framför sexsäljaren.

I båda fallen säljer arbetaren sin kropp.

Kan man verkligen lita på att Gideonsson i en Buick Roadmaster från 1947 tar mänskliga rättigheter på allvar? Eller är veteranbilar viktigare än de gamla och sjuka? Självklart är Gideonsson ingen dålig människa på något sätt. Hon gör sitt bästa. Aftonbladet är kluvet inför hennes uppgift. Ingvar Persson tycker hon fått en bra start. Mellin tycker att hennes förtroende redan fått sig en rejäl törn.

Men som sagt – att avskaffa LAS som tack för kaffet under en global pandemi: Det kan arbetarrörelsen egentligen inte vara nöjda med. Lika lite som Kommunals medlemmar kan vara nöjda med ett fyra-årigt avtal som inte ens täcker inflationen.

Kommer SAP att förändras eller kommer SD att ta över som maktparti? Det står och väger i den frågan och varje opinionsundersökning ger en ny indikation. Ju närmare valdagen vi kommer desto större tyngd har opinionen.

Det är människans livssituation som till slut avgör och ”massans” psykologi är sällan rättvis om den uppfattar att maktens parti har svikit den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: