Attendo och LAS

Attendo var nöjd med avskaffandet av LAS.

Dagens Industris framsida lyfter fram det historiska avtalet och Stefan Löfvén tycker att avtalet var ett styrkebesked för den svenska modellen.

Modellen framför folket. Modellen över folket

Teori framför pratik. Teori över politik.

Makt över folkets väl och ve.

Och i samma tidning vill du ett gäng ”allmänborgerliga” entreprenörer värna om L och få med L i en valplattform med M och Kd.

Att Attendos Vd Martin Tivéus myser nöjd på bild i Dagens Industri, att han är positiv till överenskommelsen visar att morfarslotteriet kommer att fortsätta. Det är inte bara 90-åringar i Huddinge som kommer att dumpas för vinstintresset utan många, många fler.

Attendos börsvärde är 7-8 miljarder. Att köpa loss det från börsen skulle inte vara något större besvär. Den utgiftsposten är klar om regeringen halverar SIDA:s budget ett år eller om regeringen lyckas förhandla fram en 7-8 miljarder kronor lägre EU-avgift. SD kommer givetvis att vilja spara de pengarna och mer där till på att stoppa invandringen, men oavsett hur utköpet av Attendo går till är det viktigt att det blir ett utköp.

Om aktieägarna blir berövade sina pengar genom en helt vanlig konfiskering skulle det bli alldeleles för upprorisk stämning ute i den liberala pressen. Staten kan börja redan nu, att ge 50 kr per aktie och köpa allihop och ge vården tillbaka till folket istället för det privata vinstintresset kommer i längden bli ofrånkomligt.

Om det inte går borde en arbetarregering värd namnet lägga ned Attendo, avnotera bolaget och helt enkelt sätta alltihop i konkurs. Det vore kanske bättre på lång sikt om vi ska ha ett tryggt och rättvist samhälle för våra äldre.

Om dagens unga säljer sina morföräldrar kommer vi inte att få något värdigt åldrande. Istället kommer de äldre förutsättas ta gift för att inte stå samhället till last.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: