Kriget mot arbetarklassen

Kriget mot arbetarklassen – kriget mot vården – kriget mot Kommunals medlemmar

Min kontakt inom hemtjänsten har fixat papper med detaljer på avtalet som de fick från SKR tillsammans med en del kommentarer om reaktionerna.

Till och med mellancheferna och administratörerna inom organisationen är chockade av hur dåligt det blev.

Pengarna undersköterskorna skulle fått i maj, juni, juli, augusti, september, oktober och november brinner inne.

Man kan nästan kalla det hela bedrägeri. Man blandar bort korten för att få det att framstå som mer än vad det är. Man är otydlig, diffus och gör allt man kan för att låta avtalet att framstå långt bättre än vad det verkligen är.

Papperet jag fått innehåller bekräftar bilden av undanflykter och halvsanningar. SKR:s förhandlare har mage att blåsa personer som slitit ut sig under pandemin. Bilderna av två hånleende ”diplomater” är ganska talanade. Ibland säger en bild verkligen mer än tusen ord! Arrogansen är så tydliga den kan vara.

Det är sorgligt att se hur SKR kan fortsätta att låta några av Sveriges absolut sämsta löner förbli lika dåliga.

Ibland undrar man hur Joseph Goebbels och Hermann Göring hade gjort för att lura massorna av idag? Men det är inte rättvist att jämföra SKR:s förhandlare med nazi-Tysklands hejdukar.

Men propaganda är likväl vad SKR sysslar med och kanske har de dragit med sig Tobias Baudin ned i fallet. Kommunals medlemmar har haft skitavtal efter skitavtal de senaste tjugo åren. De som jobbar inom vården sliter lika hårt, ofta hårdare, än övriga arbetare och ändå halkar de efter mer och mer.

Kommunals medlemmar är och förblir längst ned i pyramiden i landet Sverige. Det är diskutabelt om de har de sämsta arbetena, men de har förmodligen några av de mest psykiskt påfrestande. Något som inte beaktas i lönerna.

Avtalet visar i all sin enkelhet att det svenska samhället tagit ännu ett steg mot större klyftor och orättvisor. Fortsätter det på den här vägen banar vi vägen för en brun våg av maktfullkomlighet. För varje steg mot större orättvisor och orättfärdighet blir samhället mörkare.

SKR har tagit Sverige ett steg närmare Nazi-Sverige.

Och det finns fler tecken som tyder på att nazi-trenden är här för att stanna.

Att avskaffa den kommunala hemtjänsten i Huddinge och tvinga fram privata alternativ som är spärrade av Inspektionen för Vård och Omsorg, ja det är tjugotals politik som luktar lika mycket 1920 som 2020.

Att vara en lättlurad undersköterska är inte någon merit. Men det finns vissa tecken på att undersköterskorna tröttnat på att bli sparkade på.

På min kontakts arbetplats vill de anställda att Kommunal byter ut Tobias Baudin. För dem är det nya avtalet tack och adjö, försvinn för Tobias Baudin. Men min kontaktperson tar personligen avstånd från den typen av missnöjesyttringar.

– Det är inte Baudin som är problemet.

– Vilket är problemet då, frågar jag.

– Det är empatin i samhället som saknas, blir svaret.

Därmed låter jag det vara. Det finns fler chanser, men dagens politik är en kompromiss mellan socialisterna i Socialdemokraterna och nationalisterna i Sverigedemokraterna. Den kombinatoinen av socialism och nationalism är kusligt lik nationalsocialismen och det är bara 75 år sedan nazisterna förlorade makten i Tyskland.

Kommer det goda att segra? Man kan alltid hoppas, men då krävs det att toppen av pyramiden skakas om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: