Socialdemokratins svek

Socialdemokratisk nyliberalism har tagit över.

Vi går mot vinter. Löven faller från träden. Löfven faller från makten vid nästa val. Men kan LO och socialdemokraterna verkligen säga att de skyddar arbetarklassen längre?
Det finns flera saker som kommit upp till ytan och avslöjat sig denna hösten.
Men för mig är nog den avgörande faktorn de arbetsskador, den psykiska och fysiska misshandel som många av Kommunals och LO:s medlemmar drabbats av.
Det framstår ett mönster som inte är något annat än ett monumentalt svek av arbetarrörelsens toppar. Något jag förmodligen kommer att återkomma till många gånger framöver.

För många människor i arbetarörelsen är alldeles för lojala moderpartiet och kanske inte ser vad detta moderparti egentligen är kapabelt till. De är alldeles för många om att ge socialdemokratin ursäkter, urskuldanden och förlåtelse för den politik som partiet faktiskt genomför.

Det må vara hänt att Socialdemokratin samarbetar med green-washing-partiet Miljöpartiet och deras bristande ekonomiska verklighetsuppfattning. Men de samarbetar dessutom med två stycken direkt nyliberala partier och GENOMFÖR deras nyliberala politik.

Resultatet är en försämring av arbetsförmedlingen och nedmonteringen av Försäkringskassan. Resultatet är en försämring av arbetarklassens villkor.

Det allra mest beklämmande exemplet är hur de personer som jobbat i vården under Covid-19 och blivit drabbade av pandemin inte får ut sin sjukersättning. Det framstår allt tydligare att det här är regel snarare än undantag i ”det nya Sverige” och ursäkten är att idén kommer från Moderaterna. Men vilket parti är det som genomfört idén?

Det går inte att skylla på C och L vare sig för änglarna i Mp eller änglarna ni S. S och Mp har lika stort ansvar för nedmonteringen av skyddsnätet som de två liberala partierna. S som största parti har ett STÖRRE ansvar än de tre småpartierna.

Det här sveket förstår inte väljarna. Det är knappt jag själv förstått det. Men det är så det är! Samtidigt som S fjäskat för stora multinationella tech-jättar och mullan i Iran har de svikit sitt eget folk inklusive alla de som flytt eller invandrat för att få tryggare liv.
Om tio-tjugo år kommer det stå mycket klarare än det varit så här och konsekvenserna för moderpartiet kan bli allvarliga.

Vad händer när arbetarklassen ser igenom sveket?

Om 10 år går det under 20%
Om 25 år går det under 10%

Varför ska arbetarklassen rösta på ett parti som inte längre bryr sig om arbetarklassen? Vad har socialdemokratin för existensberättigande om det är ett nyliberalt parti i mängden?

24 februari 2019 kom beslutet att Kommunal, det största inom LO, inte längre ska betala 2 miljoner per år till moderpartiet. Lena Mellin jämförde det med en krigsförklaring. 7 Sept 2020 menade Tobias Baudin att LAS-utredningen var en krigsförklaring.

Så då är kriget mellan S och LO igång då?

26 Oktober skriver Hans Bülow i lilla Sydöstran att Tobias Baudin har rätt när han hävdar att S inte kan skita i LO. Men Metall går sin egen väg kanske för att Metall är det LO-förbund som gynnats av Stefan statsministern varenda dag och varenda minut. Inget annat fack än Metall har dragit så gynnsamma avtal år ut och år in. De har bokstavligen sopat banan med Kommunal och visat vad det är som är viktigt i vår tid:

Metall, industri och maskiner inte människor vård och omsorg.

Jobbar du med maskiner ska du ha minst 10.000 mer i månaden än en person som jobbar med människor. Helst 20.000 mer i månaden. Det är maskinsamhällets syn på rättvisa. Det är socialdemokratins syn på rättvisa.

I själva verket skulle de som jobbar inom industrin mycket väl kunna *sänka* sina löner för att stärka konkurrenskraften och låta kvinnorna inom vården få en del av kakan. Men i vårt samhälle misshandlas vårdens personal av industrins pampar.

Socialdemokratins svek av Kommunals medlemmar kommer att innebära att vårdpersonalen byter till V eller SD eller ännu radikalare alternativ.

Följande länk kanske kan ge en försmak om vad de mer radikala delarna av Kommunal och LO är på väg.

https://www.marxist.se/om-oss

Vi lär få se ytterligare radikalisering framöver – framförallt tror jag lågavlönade LO-medlemmar kommer att gå till vänster om vänstern och till höger om högern. Förutom V och SD finns det partier som Rättvisepartiet Socialisterna, AFS, Kommunistiska partiet, Medborgerlig samling och extrema miljöpariter som Vändpunkt.

Sveriges inrikespolitik framstår som allt mer splittrat, samtidigt blöder Sverige årligen pengar till techjättar, EU, FN och så vidare.

Läget är svårt. Nyliberalismen är förmodligen det *sista* Sverige behöver, men all nyliberalism kan inte skyllas på Annie Lööf och George Sourous. Stefan Löfvén och Lena Hallengren har också anammat nyliberalismen. Indirekt kan även Karl-Petter Thorwaldsson och Susanna Gideonsson sägas vara nyliberaler. Karl-Petter gömmer sig bakom sin småländska dialekt och Gideonsson bakom sin norrländska dialekt, men deras eftergifter till en nyliberal, teknokratisk maskinordning där sjuka människor har färre rättigheter än både kycklingar och maskiner blir allt tydligare.

Dagens gröna rörelse vill avskaffa plågsamma djurförsök, men de plågsamma människoförsöken blir allt värre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: