Tisdag med S, C, L, Mp

Man ska inte tro allt man läser i tidningarna, men inte heller alla yttranden någon fäller i en diskussion över en lunch eller på en after work. Samtidigt fäster sig en del yttranden mer än andra. Särskilt om de passar in som bitarna i ett större pussel.

Soros fällde den svenska kronan och regeringen Bildt-Wibble skapade en enorm statsskuld för Sverige.

Reinfeldt effektuerade en massinvandring som ledde till att välfärdssystemen kraschade och kriminella klaner etablerade sig.

Det har pågått ett lågintensivt inbördeskrig i Sverige sedan bombattentatet mot Helsingborgs polishus mitten av Oktober 2017. (Midnatt mellan 17-18 Oktober).

Ulf Dinkelspiel förråde Sverige när han tog vårt land in i dåvarande EG.

Det sista påståendet kanske hör mer samman med fientlighet mot adeln och konflikter mellan olika klasser. Den som överlämnade Sveriges ansökan till EU var dåvarande statsministern Ingvar Carlsson. Formellt var det en socialdemokrat från Borås, inte en adelsman från Stockholm. 52,3% hade röstat för ett EU-medlemsskap.

Idag går Bengt Westerberg som tidigare var partiledare för Folkpartiet ut och talar om en sammanslagning mellan C och L. Att det inte finns utrymme för två socialliberala partier längre i svensk politik.

Utan att ha något större fog för mina åsikter tror jag att delar av samhället kan vara på väg mot goda tider. Villapriserna på Hemnet avslöjar att det finns personer som har råd att köpa fina hus, även om det innebär att de skuldsätter sig så finns finansieringen där i alla fall. Många av husen på Hemnet är vackra och lyxiga. Utbudet av varor på nätet är enormt. Många handelsföretag gör rekordvinster. Det går utmärkt för Lidl, Ica, Hemköp och flera andra kedjor.

Det som förvånar mig är varför det svenska samhället ska göra Jeff Bezos rikare. Han är redan världens rikaste man vad finns det för anledning att göra honom rikare? Att han får etablera sig i Sverige utan att någon lämnar in sitt ”veto” faller närmast på S, C, L och Mp. Det är lätt att glömma bort att det är denna fyrklöver som fattar besluten i Sverige 2020.

S, C, L och Mp säger en sak, men gör en annan. På många sätt dansar de efter storföretagens och nyliberalismens pipa. De gör det så bra att Bilderbergsgruppen inte ens behöver ha några möten för S, C, L och Mp följer agendan i alla fall. De har inte kraften, modet eller styrkan att säga nej till Jeff Bezos den store.

Att skylla vårt EU-medlemsskap på Bildt, Reinfeldt och Ulf Dinkelspiel stämmer håller inte. Den som lämnade in ansökan var återigen: Ingvar Carlsson från Borås.

Ibland får man intrycket att både S och LO har både en Dr Jekyll och en Mr Hyde-sida. Och om arbetarpartiet inte längre driver arbetarpolitik, ja då blir i vart fall inte jag förvånad om Ebba och Ulf tar hjälp av Jimmie från Bromölla. (Ivetofta ligger norr om Bromölla, tänk Sanna Nielssen. Det hörs dessutom ganska tydligt att Sanna och Jimmie har samma dialekt…)

Livet under S, C, L och Mp går vidare och Westerbergs förslag att slå ihop C och L skulle innebära att S och CL skulle bli en tvåpartikonstellation i det fall Mp åker ur riksdagen. Men den dagen den sorgen. Det som brummar för tillfället är flera andra hisnande debatter. Jan Oskar Sverre Lucien Henri Guillou från Södertälje kallar Ebba Busch för en ”elak liten fan”. Daniel Riazat gör ett uttalande om svenska klaner och dynastier.

De verkliga klanerna Walton-klanen, Mars-klanen, Koch-klanen och Saudi-klanen får de svenska dynastierna att framstå som småpotatis.

Fram till nästa val är det upp till S, C, L och Mp att göra eller inte göra Sverige till ett smörgåsbord för internationella klaner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: