Politik för 2020-2030

En ny giv.

Förbättringar börjar alltid med oss själva. Förändringar börjar med nya tankar.

Därför vill jag berätta om några tankeväckande förslag och radikala idéer du kan ha i din backburner…

Det hela började med att en bekant till mig bad mig att lista mina mest radikala förslag för att vända högervinden. När det stod still gav han sitt eget: Sälj Sofiero till Elon Musk, Drottningholm till Jeff Bezos och Solliden till Bill Gates. Investera sedan pengarna i något som gynnar folket.

Av olika skäl gillade jag inte alls förslaget. Jag förstår förstås att det var pengarna som min kompis ville åt, men tanken att amerikanska mångmiljardärer tar över våra svenska slott är väl inte helt givande. Dessutom är frågan om förslaget verkligen var så vänster. Det tycktes lika väl som extremhöger eller rent av landssförräderi. Så jag försökte komma upp med några bättre förslag själv, som ändå var minst lika radikala. (Beroende då på om man verkligen tycker det är så radikalt att avskaffa monarkin 2020.)

Håll till godo!

Några förslag du slipper läsa om i Dagens Industri…

Konfiskera Scandic Hotels Låt hotellrummen bli bostäder för klimatflyktingar från Bangladesh.

Låt utrikesministern fördöma allt oljebruk. Västvärldens och Kinas kolidioxid-utsläpp bör betraktas och benämnas som mordförsök.

Lägg ned SAS och Arlanda. Vi flyger redan för mycket och Stockholmare borde föregå med gott exempel och lägga ned sin flygplats först. Gör Skandinavien till en flygfri zon!

Konfiskera Ur & Penn. Låt Arbetsförmedlingen ta över driften så att långtidsarbetslösa kan få jobb.

Lägg ned monarkin. Monarkin har gjort sitt. Apanaget har gjort sitt. Det ger inte ens pengarna tillbaka.

Använd skattepengar till att köpa upp företag i Finland och Danmark och ställ sedan krav på att dessa två stater lämnar EU.

Att förbjuda kokött, griskött finns det redan religioner som förespråkar, men vad sägs om att förbjuda all försäljning av fisk och skaldjur i Sverige, Norge, Danmark och Finland?

Vad vem som helst kan göra:

Skriv mejl till Aftonbladet, Arbetet, Sydöstran och SVT och berätta att du är trött på att deras redaktioner dansar efter högerns pipa. Be dem granska kapitalister och deras lyxliv. Efterfråga radikalare nyheter och tuffare granskningar av högerpolitiker som fuskar.

Skriv till en socialdemokratisk riksdagsledamot eller kommunalpolitiker och berätta att du är trött på högervinden, fjäsket för de rika och globala företag som suger ut världen. Berätta att du tror på arbetarrörelsen, på rättvisa och på ekonomisk jämlikhet.

Som du ser finns det gott om alternativ som kan låta extrema, men jämför dem med den nyliberala Djingis Khan-politiken som idag är förhärskande inte bara i Centern… Ja, du ska höra klockor ringa. Att 1% av jordens befolkning ska ha 99% av alla resurser är långt mer extremt och ändå är det ett normaltillstånd!

Skriv till politiker och journalister att du som så många andra helt enkelt har tröttnat på den globala utsugningen! Black Lives Matter är bara en krusning på ytan om vad som komma skall. När klyftorna i ett samhälle blir för extrema blir det oroligheter, upplopp, i värsta fall ett lågintensivt inbördeskrig. Historien är fylld av sådana exempel: Frankrike 1789, Ryska Oktoberrevolutionen 1917, Spartakistupproret 1919, Maos Revolution 1949 och man kan även räkna nazisternas maktövertagande som ett resultat av fattigdom och arbetslöshet. Orättvisor gör att konflikter flammar upp!

Slaveriets avskaffande var en viktig anledning till att det amerikanska inbördeskriget startade 1861. Slaveri och fattigdom låg även bakom uppropet Spartacus gjorde 73 år före Kristus.

När ska höga politiker lära sig att orättvisor och fattigdom leder till konflikter?

Om vi verkligen vill undvika upplopp och blodiga revolutioner bör vi eftersträva rättvisa. Inga fler miljoner ska gå till miljardärer och mångmiljonärer! Se bara hur Coronabidragen gick till företagare som köpte lyxbilar! Mångmiljonärer fick Coronabidrag på skattebetalarnas bekostnad! Det är för djävligt! Någon ordning och reda ska det vara!

Kom även ihåg att du inte alltid behöver bemöta Timbro-högerns mytologi. Vi får det inte bättre för att multinationella jättar driver inhemska företag i konkurs. Om vi utgår i från den egna individen och inte företagsjättarna blir våra prioriteringar helt annorlunda. Då skapar vi ett samhälle där var och en kan må bra snarare än ett samhälle där några få ska maximera sina profiter på andras bekostnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: