Liberalismen, facismen, EU och kyrkan

Jag är som vanligt mycket tacksam för alla kommentarer och mejl jag får på min blog från er som vet vem jag är eller kontaktar mig ändå på grund av inläggen. Och det är såklart mycket enklare att bemöta de jag känner lite grand då det i andra fall kan vara svårt att förstå vad kommentaren går ut på. Av olika skäl godkänner jag inga kommentarer då det även förekommer en hel del spam.

MEN summan av kardemumman är ändå att jag valt att analysera Liberalerna och deras ställning i svensk politik. Resultatet blir då såklart att människor som hyser sympati för dessa liberaler (vilket är ganska många i Göteborg) uttrycker oro eller kommer med invändningar.

Om jag extrapolerar lite.

Du kritiserar Liberalerna trots att de var humanister som förhindrade att ”facister” grep makten med hjälp av M och Kd. Är det bättre att rösta på ett parti där ledaren inte ens kommer ihåg att låsa sitt vapenskåp?

Vad är alternativet vänster om L – ska vi acceptera tokiga demonstranter som går och slår sönder skyltfönster och saboterar gator och torg? Vänstern har gjort upplopp över hela USA och plundrat butiker där.

Är det inte bra att Nyamko Sabuni får uppmärksamhet så att politiken blir mer genomlyst?

Vilken kompetens har egentligen Daniel Bernmar och Elisabeth Lann att bedriva vårdfrågor? Borde det inte vara någon som jobbat länge på golvet som avgör vad som är lämpligt?

Kan du inte skriva något om att Göteborgs Stad borde lägga ned Intraservice? Byråkraterna där är onödiga och gör ingen nytta. Snälla namnge cheferna på Intraservice de behöver hängas ut och ställas till svars.

Det är alltså en salig och osalig blandning kommentarer som präglas av en liberal GP-diet. Tyvärr får jag bita i det gröna gräset och konstatera att de flesta inte är speciellt miljömedvetna och sällan kritiserar mig från det gröna hållet. Det vill säga några militanta veganer och djurrättsaktivister har hittintills inte krävt att jag ska kräva ett totalstopp för alla djurförsök. När det gäller att totalförbjuda inrikesflyg, gå ut ur EU har det heller inte kommit några sådana förslag även om det sitter en hel del dekaler om att stoppa fossila bränslen på lyktstolpar runt om i staden.

Om du är kritisk till EU – det finns hopp för dig! Här i Göteborg finns huvudkontoret för alla EU-fientliga människor. Kansliet finns på Viktoriahuset på Linnégatan i Göteborg.

Skicka gärna ett mejl till EU-motståndarna på: kansliet@nejtilleu.se eller ring dem på

Telefon 031-701 01 77

Ordfröranden är för närvarande Per Hernmar i Agnesberg, och andra medlemmar i styrelsen är Jan-Erik Gustafsson i Kista, Anna-Lisa Eneroth i Växjö, Thomas Erikzon i Nässjö, Willy Neumann i Jönköping, Mats Nordlund i Sundbyberg, Kerstin Nordqvist i Sundsvall, Eva-Britt Svensson i Växjö, Bengt-Åke Berg i Jönköping och Marie Ericsson i Hägersten. Som ni märker en övervikt av Södermanland och Småland kanske är personerna där mer envisa och uthålliga än på andra ställen.

Elisabeth Lanns utbildning… Tja, låt mig först säga då att innan Elisabeth Lann tog över så var det den välkände David Lega som satt som kommunalråd på Börsen i Götet. Lega som satt funktionshinder och personlig assistans på den kommunala kartan kom in i det så förhatliga EU-parlamentet där han realistiskt inte kommer att göra någon skillnad alls och ersattes då av vår kära Elisabet Lann. Bedömningen av KD i Göteborg var att hon kunde det här med politik och politiska förhandlingar. Hon sade i GP 3 juni 2019 att hon var konstruktiv och pragmatisk. Hon sade att hon vill ha mer överenskommelser och samarbetsvilja, men vill inte samtala med SD då hon står för långt från dem i grundläggande frågor. Elisabeth bodde då (och gör kanske fortfarande) i Bö, Örgryte, har varit regionchef på Rädda Barnen och genomfört freds- och utvecklingsstudier i Jerusalem.

Vissa personer hänger alltid upp sig på Israel, kanske på grund av att bl.a. Trump och den moderna högerrörelsen vill legitimera sin högerpolitik med att försvara staten Israel. (Syftet torde vara att få stöd av ärkekristna, urkristna väljare liksom pampar inom kyrkan. Det finns de som hävdar att påven är världens rikaste person. Kristen dogmatik har flera sorters kapital som extremhögern vill komma åt.)

Elisabeth säger att alla goda krafter behövs och att de som vill dela med sig av sina visioner för staden Göteborg är välkomna att skriva till henne på: elisabet.lann@stadshuset.goteborg.se Elisabeth kommer för övrigt från en liten ort söder om Jönköping som är känt för sitt missionshus: Månsarp. En annan person från Månsarp är Faith Kakembo som deltagit i melodifestivalen.

Valspråket för Missionshuset i Månsarp är med Jesus i vardagen. Församlingen ingår i SAM Svenska Alliansmissionen. Pastorn heter David Skoglar och församlingsordföranden heter Viktoria Lann.

Frågan är skulle du vilja att en troende person från Månsarp var din högsta chef? Om så är fallet kan du jobba i hemtjänsten. Om du jobbar i hemtjänsten redan nu måste du acceptera Månsarps doktriner vare sig du vill eller ej.

Bilfria söndagar och växtbaserad mjölk är något Lann kritiserar (1) när hon bemöter Daniel Bernmar i GT 14 Mars 2020.

Som ni märker har den här krönikan handlat ytterst lite om Liberalerna och Facismen. Det har heller inte blivit någon tid att kommentera Ulf Kristerssons och hans slarv med vapenskåpet. Det är möjligt att jag får anledning att återkomma till hur vapen bör hanteras och vilka hot jag ser – ämnet har bubblat upp ibland gärna i anknytning till maffian i Angered.

Hur som helst – finns det någon som helst koppling mellan liberalismen, facismen, EU och konflikten mellan den intellektuella vänstern och kristdemokratin? Som ni förstår tycker jag att kopplingen finns där, men jag tänker inte argumentera för det här då förklaringen skulle bli alltför långrandig.

För en del kanske kopplingen är ganska uppenbar, men det kan beror på hur man definierar facism och vad man anser vara facism. Att den kristna högern stöder Donald Trump i USA och Jimmie Åkesson i Sverige är idag uppenbart. För många i vänstern var det uppenbart redan för tio år sedan. Vänstern har alltså fått rätt på den punkten. Om man accepterar det blir debatten mellan Bernmar och Lann lite mer intressant. Den får resonans.

Än mer intressant och vibrerande blir det naturligtvis om vi kopplar situationen till en växande centralisering då EU:s lilla elitklubb Ministerrådet. Ministerrådet sitter oftast i Bryssel och då mer bestämt i Van Rompuys ägg. Att det finns en risk att det här ”ägget” tas i besittning av facister är mångas värsta mardröm. Ingen klok person vill att facister ta makten över Europa. Och vissa anser att det är genom religiösa fanatiker i olika bibelbälten som en sådan förfärlig händelse skulle kunna äga rum.

Stå upp för ett förnuftigt, konstruktivt och ädelt samhälle. De av er som föredrar V framför Kd kan lika gärna kontakta Daniel Bernmar om förbättringar i hemtjänsten som Elisabet Lann. Hans e-post är: daniel.bernmar@politiker.goteborg.se

För tillfället ser jag inget skäl att lämna ut några kontaktuppgifter till Missionshuset i Månsarp då personerna där inte är folkvalda som Daniel och Elisabet. Skulle ni skriva till någon av Daniel eller Elisabeth glöm då inte att tacka dem för det arbete de gjort för staden. Även om det är så att en nära anhörig blivit vanvårdad eller om du blivit långtidssjukskriven p.g.a. stressen i Hemtjänsten kan det finnas fog för att hålla en god ton. Men det kan också vara viktigt *att* det där mejlet du behöver skriva om det så är en orosanmälan kommer fram även till hemtjänstens högsta chef och/eller oppositionsrådet.

GLÖM för all del inte att Lann med sin uppväxt i bibelbältet förmodligen är över-kristen och om du behöver prata med henne och inte är kristen själv kan du behöva tänka till för att bryta isen. Undvik att nämna Bernmars namn då hon skyr det som pesten och undvik andra V-politiker också för över-kristna människor anser ibland att Vänstern är djävulens verk. Eftersom att Elisabet läst mellanösternkunskap och har en magisterexamen i freds- och utvecklingsstudier kan du möjligtvis anknyta till detta – ta dig en titt på bilder av Olivberget, berget Zion, Davids torn eller Mount Zion för att förstå hur heliga kristdemokrater går omkring och känner sig. Men låt inte den heliga staden bli ett substitut eller en ursäkt för det överbefolkade, kycklingtäta, covid-19 smittade Göteborg.

Göteborg har allvarliga problem och det skulle inte förvåna mig om hemtjänstens aktörer: baspersonal och vårdtagare har det nästan lika dåligt som hemlösa. Att Elisabet Lann eller Daniel Bernmar medvetet skulle ta livet av gamla och ge personalen hjärttinfarkt p.g.a. underbemanning är det ingen som tror. Snarare är det de två som är en del av lösningen. De behöver bara övertyga sina partikamrater att det nuvarande systemet tar död på BÅDE vårdtagare och personal.

Alla har vi föräldrar som blir gamla om de inte dött i förtid i sjukdom eller olycka. Alla blir vi gamla själva om vi inte dör i förtid. Vi behöver en hemtjänst oavsett vilka partier som styr Göteborg.

Och har du ett vapenskåp lås det för sjutton efter dig! Snart kommer åtminstone en halv miljon klimatflyktingar (den första vågen från ett översvämmat Bangladesh) och innan dess gör du klokt i att flytta ut från Stockholm, Göteborg och Malmö. Nästa virus blir mycket värre och ni som bor på landet och har jordkällare bunkra upp konserver nära första båten från Bangladesh kommer. Vi talar 143 miljoner klimatflyktingar globalt sett fram till 2050 (joel.gordon@supermiljobloggen.se) och vi talar åtminstone 9 miljoner klimatflyktingar från Bangladesh. Själv är jag övertygad om att det blir många fler då siffran 9 miljoner är baserad enbart på översvämningarna som drabbar Bangladesh. Vi räknar då inte följdverkningar som ekonomiska katastrofer och krig och inte heller tsunamis som klimatforskarna tror blir både vanligare och starkare. På åttiotalet var invandringen synonym med finländare och jugoslaver. Nu tror vi att somalier, syrianer, iranier, assyrier, kurder, irakier och ensamkommande afganer är den ”normala” invandraren. I framtiden tror jag alltså att det är fjärran östern: Bangladesh, Indien, Kina och flera andra länder som kommer att sända invandrare till Sverige och de kommer att sända många fler än alla de andra länderna tillsammans.

Vid sidan av luft, vatten, elektricitet, värme, transport och husrum kommer de att behöva livsmedel varefter LPO – Landsbygdspartiet Oberoende behövs i Riksdagen redan nu. Landsbygdens Ronny och Conny finansierar delvis storstadens liberaler. Det tror jag allt fler förstår och det syns även i opinionsmätningarna och valresultatet. Liberalerna har slutat att utvecklas. De har bytt namn, partiledare och image, men de har inte förmått att skapa en politik med ett användbart innehåll.

Och har du ett vapenskåp – lås det efter dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: