Måndag igen

Efter att ha skrivit en del inlägg har jag blivit övertygad om att risken att min blog ”ska drunkna i mängden” knappast kan betraktas som en risk utan snarare en garanti.

Men för min egen tankeskärpa har den varit guld värd.

Det kommer aldrig att gå att komma till rätta med korruptionen, fusket och alla dumheter i Göteborg om inte medvetenheten där ute i staden ökar. Så där vill jag dra mitt strå till stacken.

För tillfället är det personer från mellersta Östern, Balkan och vissa delar av Afrika såsom Somalia som kommit till Sverige. I framtiden kommer det kanske 3 miljoner från Bangladesh, 2 miljoner från Pakistan och lika många från Indien och Kina. Det kan lika gärna komma 10 miljoner som 20 miljoner per år in till Europa. Då kollapsar nuvarande system och nationalstater – en av de nationstater som kollapsar är den svenska.

När oljan och naturgasen sinar kommer den fossildopade ekonomin få ta sig nya vägar.

Vissa menar att Afrika kommer att bli de stora vinnarna då deras öknar kommer ge flera afrikanska stater obegränsat med energi från solceller. Något som stater längre norrut inte kommer att få.

Vår tid har nog med sina egna problem. Varje person är utelämnad till att klara av sin egen stress i ett samhälle där det råder brist på resurser och där du alltid riskerar att bli utslagen på grund av sjukdom, skada eller konkurrens. Det företag du jobbat på hela ditt liv lägger ned. Du blir ”för gammal” för att få ett nytt jobb. Kanske dras du med en arbetsskada eller har du råkat ut för en trafikolycka, en misshandel eller en depression. Om du har begått ett brott eller arbetat fram ett missbruk är du också i en svår sits liksom om du är långtidsarbetslös, spelmissbrukare eller bara trött på livet.

Men om jag skulle gissa mig på vem du som läsare är, och varför du kanske hittat hit så tror jag i första hand på att du är en person med empati, en person som kan se andra människors problem. Kanske jobbar du med acceptera hur ”ruttet” det här samhället är och förmodligen är du kritiskt inställd till hur dagens politik ser ut och hur barbarisk och brutal människan varit genom historien. Kanske har vissa gröna idéer färgat av sig på dig.

Det jag kan göra för dig är väl i första hand att dela min egen historia, inställning och uppfattning om saker och ting. Jag förväntar mig inte att du håller med om vare sig allting eller hälften, men förhoppningsvis har du genomskådat åtminstone en del av dagens politik som en välling du helst skulle vilja byta ut till något mer välsmakande.

För mig har det jag skrivit haft betydelse. När du själv sätter dig i sitsen att du ska framföra ett budskap blir det lättare att se i vilken sits andra befinner sig. De har valet att skriva om det de själva vill eller för en tidning som betalar dem för en speciell sorts åsikter. Jag tror det är viktigt att förstå att de som skriver ledare kanske hellre skulle torgför andra åsikter om de bara kunnat få betalt för det. Likaså skulle många gärna förmedla andra sorters nyheter än de om katastrofter, sjukdomar och fotbollsresultat om de hade fått välja. Men de flesta journalister väljer lönechecken – de skriver om det de får betalt för helt enkelt.

Om du sätter det som skrivs i GP i relation med vad en person i Götet hade skrivit om denne varit insiktsfull och fri att skriva det den själv ville – ja då har jag svårt att tro på att det finns någon verklig yttrandefrihet i vare sig GP eller någon annan liberal tidning.

Frihetens ideologi har blivit något statiskt. Har den rent av urartat till olika ledares ambitioner att bygga monument över sig själva?

Andra får göra den bedömningen. Det som står klart är att det finns de som anser att L tillsammans med C har förstört Försäkringskassan och är på god väg att förstöra anställningstryggheten också. Att C och L vill/ville dra Arbetsförmedlingen ned i mörkrets djup har knappast någon missat.

Centerns partikassa brukar vara välfylld och kanske blir Centern det parti som äter upp Liberalerna. Emmyly Bönforss Jansson i Hovås har inlett striden om väljarnas röster. Medias uppmärksamhet och vinkling avgör Liberalernas öde. Det är inte bara Centern som vill äta väljare från Liberalerna: KD och M har inte något emot Liberalernas röster heller.

Hur det än går för Liberalerna i framtiden hoppas jag på att det kommer personer med kreativa idéer som sätter färg på Göteborgs politiska liv. Om Liberalerna måste åka ut från Börsen och lokalpolitiken för att Göteborg ska bli en bättre stad – då får det bli så.

Men att Hyresgästföreningen, LO eller Bert Karlsson kulle bilda ett nytt arbetarparti för Göteborgarna är högst osannolikt.

UPPMANING:

Snälla Intraservice se till att er personal får RÄTT löner och RÄTT semesterdagar. Uppdatera ert system så att det inte blir fel för Göteborgs stackars anställda. Om systemet Personec brakar ihop vid varenda lönekörning är det ”ingen naturlag”. Det är ett systemfel. Och varför ha ett system som slutar att fungera de fem sista dagarna varje månad? Tänk om, gör om och gör rätt. Personer som jobbar i Göteborg stad ska kunna få ut sina löner utan att det strular.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: