Liberalernas knytnäve


Borgerliga läsare varnas för ni lär inte hålla med mig en centimeter i detta inlägg. Men betänk då att slaveriet är en del av den liberala traditionen. Det var inom ramarna för Liberalismen som det amerikanska slaveriet nåedde sin kulmen. Det var under den liberala tanketraditionen och liberala tänkare som John Locke som det betraktades som normalt och naturligt att förslava afrikaner och indianer i USA.

Det är fakta och det säger inte bara det mesta om Nyamko Sabuni och hennes partikamrater utan också om hur man ska tolka deras förslag, deras synpunkter och deras kritik mot arbetarrörelsen och indirekta kritik mot Kommunal och deras medlemmar.

Liberalernas senaste briljanta uppslag om att tillföra 100 miljoner till vårdforskningen kan lätta förstås om det kopplas till Locke och slaveret. Det blir lättare att förstå vad Barbro Westerholm *egentligen* står för under den polerade ytan.

Istället för att tillföra fler resurser till undersköterskorna vill alltså Barbro Westerholm tillföra 100 miljoner till forskningen.

Inte till arbetsmiljön, inte till fler händer inom vården, inte till högre löner utan till forskning.

Indirekt är det här givetvis en svidande kritik av Kommunals undersköterskor och mot Tobias Baudins och Anna Skarsjös arbete liksom mot socialdemokraternas uppfattning om rättvisa.

Det Liberalerna säger är ungefär: Vi måste ta reda på hur vi kan få runt 200.000 undersköterskor att jobba hårdare.

Förr i tiden kallades de som jobbade med äldre för ”hjon” och det är tämligen uppenbart att Liberalerna har kvar tanken om att det är okunniga hjon som är problemet i äldreomsorgen.

Att problemet skulle vara överbetalda generaldirektörer, landshövdingar, stadsdirektörer, stadsdelsdirektörer eller administratörer på intraservice – ja så långt kan inte Liberalerna tänka. Inte heller har de mage att föreslå att 349 riksdagsledamöter blir 249, att det liberala kungahuset avskaffas eller att man lägger ned Tillväxtverket eller någon onödig myndighet i mängden.

Någon självkritik eller självinsikt hos Liberaler har inte förkommit de senaste 20 åren, men det går bra att nå 3-4% ändå vilket självklart är ett fantastiskt resultat för efterföljarna till forna tiders slavägare.

Liberalerna försvarar den intellektuella medelklassen och deras privilegier och använder ständigt nya fasader för att få onödiga akademiker in i välbetalda arbeten.

Det behövs fler akademiker som forskar om vård snarare än baspersonal som utför vården är Liberalernas senaste snilleblixt. Denna gången signerad Barbro Westerholm som givetvis själv är forskare.

Att vare sig hon eller någon annan liberal brutit med Liberalernas idéhistoria (som godkänner och normaliserar slaveri) säger en del om vad de 100 forskningsmiljonerna ska användas till:


Att piska Kommunals medlemmar hårdare.


Att Westerholm själv varit priviligerad generaldirektörer och priviliegerad professor och ”pinkwashat” sig själv (1979) betyder inte att hon brutit med den liberala traditionen om slaveriet – hade hon brutit med det skulle hon varit socialdemokrat, vänster eller miljöpartist.

Uttalanden om”det goda samhället” och ord som ”etik” och ”förbättra människors tillvaro” kan användas av alla – facister, nazister och såklart liberaler. Bakom de fagra orden väntar sedan praktiken: sämre arbetsmiljö, lägre löner, korruption och nepotism.

På liberalernas hemsida erkänner Liberalerna öppet att de utgår ifrån John Locke – personen som förespråkade slaveri. Locke dog 1704 – levde större delen av sitt liv på 1600-talet och det är ungefär där som liberalerna stannat i tanke, etik och handling. De förespråkar än idag 1600-tals moral.

1600-talets moral tydligt märktes hos Björklund när han fortsatte att försvara sin älskade medelklass. 1600-talets moral är uppenbart även hos hans efterträdare Sabuni. Och när en liberalerna uttalar sig om hemtjänsten kan vi vara säkra på att det är 1600-talets klassamhälle de utgår ifrån. Vilket bådar mycket illa för Kommunals medlemmar och arbetarklassen.

Någon lösning på klassproblemen, ekonomin eller stressen och den dåliga arbetsmiljön har inte Liberalerna. Tvärtom, de lär fortsätta göra som de alltid har gjort:

Göra livet sämre för de som jobbar praktiskt, ställa arbetare mot arbetare och ta av samhällets resurser till sig själva.

Märk väl att Liberalerna helt saknar politik och förståelse och lyhördhet för de som faktiskt jobbar med omsorgen – nu som alltid är det deras omhuldade akademiska medelklass som ska håva in skattepengar.

Skillnaden mellan socialismens värderingar är markant.

Är det långfingret Barbro Westerholm ger till Tobias Baudin och hans medlemmar och till Anna Skarsjös Göteborgare eller är det knytnäven?

Helt säkert är att Liberalerna aldrig varit ett arbetarparti och aldrig lär bli det heller. Det är ett parti för administratörer och lärare (de flesta skattefinansierade) och för journalister (som får presstöd.) Samt för historielösa personer som inte riktigt kan välja sida och som tycker L är en bra kompromiss.

Indirekt göder Liberlaerna främlingsfientlighet, extremism och Sverigedemokrater. Det värsta är att deras politik och deras värderingar kanske skiljer sig mindre från såväl Sverigedemokraternas som facisternas än man tror.

Malcom Kyeyune skrev redan den 28 sept 2019 att medelklassen och dess drömmare inte hade någonstans att fly. Nu flyr medelklassen till fiaskopartiet Liberalerna och kanske kan medelklassen fortsätta att fly till just Liberalerna.

Att forska på hur andra jobbar kanske blir en miljardindustri i framtiden. För varför bara forska på det arbete Kommunals medlemmar gör? Forska om busschaufförer, expediter, metallarbetare och hantverkare också – låt miljonerna rulla. Alltid gör det någon Liberal glad och medelklassen behöver forskare, många forskare.

LO har många medlemmar att forska på – så vad väntar vi på?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: