Ungsvenskarna och ignoransen

När det gäller anti-demokratiska ageranden finns det många som med rätta tycker att det mest anti-demokratiska partiet i Sverige idag är SD. Deras ungdomsförbund är utan tvekan anti-demokratiskt och arbetar aktivt med att göra skillnad på människor och människor. Det sägs inte rent ut, men DNA och etnicitet väger tyngre för ungsvenskarna än innehållet i själen och karaktären. De suddar därför ut det budskap som Martin Luther King en gång lärde oss att älska.

Det är lite betecknande att dagens ungsvenskar är så historielösa att de inte ser kopplingen med den högerextrema ideologi som lade Europa i ruiner mellan 1939-1945. De personer som kallar sig ungsvenskar har samma ideologi som ”ungtyskar” och deras främlingsfientliga politik närmar sig allt mer mörka krafter som Alternativ för Sverige och Alternativ för Tyskland.

Kanske borde de här personerna besöka Torgny Segerstedts monument på Vasaplatsen i Göteborg för att ana kopplingen med sin egen ideologi och andra högerextrema ideologier som facismen, nazismen och Pinochets Chile? Det finns något nästan religiöst bakom en grupp som fördömer klotter mot en person som gjort sitt bästa för att förstöra tryggheten för fattiga, svaga och gamla Stockholmare. Det finns något arrogant och häpnasväckande okunnigt hos personer som återupplivar ideologier som misslyckats i alla tider och skapat krig, klassklyftor och ”helvetet på jorden”.

Tro fan att folk som är icke-etniska svenskar är rädda för Jomshof på Universitet. Rörelsen han kommer ifrån delade ut flygblad i Bergsjön om ”repatriering” till alla utan ”svenskt” efternamn. Övriga grannar jugoslaver, araber, iranier, irakier, somalier skulle skickas hem. Den typen av extrem politik – repatriering döljer sig bakom ungsvenskarnas ideologi. Det handlar om att människor inte längre är lika mycket värda. Om att riva upp FN:s stadgar och gå tillbaka till en männikosyn som rådde på trettiotalet.

De talar om att myndighetsspersonal och lärare ska arbeta mot radikalisering vilket får anses innebära en viss form av självförakt eftersom Ungvenskarna själva är bland det mest radikala som finns i dagens Sverige. De om några göder extremism med en ideologi som i sina stycken är påfallande lik Breiviks.

Jag vill undvika att nämna de här tre ungsvenskarna vid namn, men konstaterar att de tillhör toppskiktet av en av Sveriges farligaste och mest extrema rörelser i samtiden. Deras förslag har dock sina meriter. För det är svårt att tolka det som något annat än att Ungsvenskarna vill förbjuda sig själva. Så kanske är det ett bra förslag? Det är inte svårt för en sköldpadda att se likheten mellan Ungsvenskarna och Hitlerjugend.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: