Grafitti mot facism

En oberoende vänstergrupp har nu direkt eller indirekt stämplat Stockholms finansregionråd som facist.

De har klottrat lite enkel grafitti på hennes hus. Detta stämplas som ”ett avskyvärt illdåd”. Det är inte det att vi förstör Amazonas, Bangladesh och Pakistan med koldioxiden från fossila bränslen Moderaterna upprör sig över. Inte heller djurhanteringen, världssvälten eller klassklyftorna. Utan lite klotter.

De fördömanden som följer i spåren av detta kanske lika gärna skulle kunna ha riktats mot de krafter inom Moderaterna som vill förtrycka arbetarklassen eller de krafter inom Kd som samarbetar med ett parti med en brun ideologi. Men även då hade man ignorerat svälten, djurhanteringen, den femte massutrotningen och morden på våra nuvarande ekosystem.

LO:s studium av SD visar att detta parti har högerextrema rötter och när M och KD väljer att göra SD rumsrent öppnar man upp dörren för trakasserier. Olika grupper inom samhället såsom romer, homosexuella, frimurare, kommunister och judar riskerar att bli diskriminerade och hotade när hierarkierna dömer människor olika.

Hur mycket av det meningslösa arbete som byråkrater, administratörer och kommunikatörer utför skulle inte kunna sägas vara ”vandalisering” av det offentliga samtalet?

Hur mycket skada gjorda inte kungarna i det här landet när de brände byar, stal kyrkosilver och dödade danskar?

De höga M-politikerna i Stockholm gör sig själva skyldiga till illdåd då de skapar ett samhälle med konkurrens, stress och låga löner.

Malkolm Kyeyune varnar för medelklassen och dess missnöje i sin kolumn i GP den 2 maj.

Han har iakttagit det uppenbara som KD-politiker trots sina kristna värderingar ibland blundar för.

Malkolm blundar inte för de subventioner till kommunikatörer och administratörer som staten finansierar. Men som liberal kan han inte förespråka konfiskering av privata företag vilket kanske är det som kommer att krävas för att klara upp orättvisorna.

Att de projekt där staten mjölkas på pengar i första hand har gynnat medelklassen genom lägre löner för arbetare och konkurrens mellan arbetare är tämligen uppenbart. I första hand handlar det om städning, men flera andra LO-förbund liksom service-arbetare konkurrensutsätts för att ”höga direktörer” ska slippa göra sina egna hushållssysslor. Det är ju så mycket viktigare för dem att inspektera, döma ut vite eller att hålla låda för pressen. Eller beskylla arbetarklassen för klimatförstörelsen när man själv haft makten att stoppa den.

Jag vill gärna tro att det finns goda krafter bland högerpolitiker och att marknadsekonomin även har goda konsekvenser. Att samhället inte ska behöva bli ”mycket sämre” innan det blir bättre. Att vi ska slippa lågkonjunktur, depression, och lågintensiva inbördeskrig.

För att nå dit tror jag fler personer behöver tänka om. Alla kanske inte kan bli vegetarianer, läsa proletären, gå med i Djurens rätt eller engagera sig i Fridays for future. Men alla kan göra något för att stärka det progressiva, humana och medmänskliga. Att de privata börsbolagen skulle göra något verkligt gott finner jag mindre troligt. Personer som bara vill tjäna pengar brukar göra minsta möjliga. Dessutom kan man inte förvänta sig att de personer som tjänar pengar på att det finns klassklyftor, svält och miljöförstöring kommer att vilja reformera systemet. Tvärtom söker de sig till konservativa samfund som låtsas att allting ”måste vara så här” eller ”bara är så här”.

Det är lättare att ljuga för sig själv än att sälja lyxvillan. Att använda förnekelse som en skyddsmekanism är bekvämare än att se sig själv i speglen och ta konsekvensen av sina handlingar.

Jag tror inte att våra kära överbetalda Generaldirektörer, och deras staber kommer uträtta något gott för folket. Parasiter äter upp det som finns av värddjuret och när det är slut drar de vidare till något annat. När svenska arbetare inte orkar längre drar de multinationella företagen vidare till låglöneländer. Symbiosen mellan stat och kapital är lika stor 2020 som på Ebba Gröns tid.

Oavsett vad som händer kommer det vara arbetet som skapar värde i samhället – och inget samhälle klarar sig med för många parasiter oavsett vad de kallar sig eller vilket parti de röstar på.

Proletärer, rättvisepartier, präster och akademiker kan vara en del av lösningen eller en del av problemet. Det hela beror på hur konstruktiva de är och hur inkluderande deras vision av samhället är. I vilken mån erkänner de att arbetarklassen blir utnyttjad? I vilken mån tycker de att det är rätt att sänka människors levnadsstandard trots att ekonomi går framåt?

Peter Hjörne anses som en humanist, men i en tid då människor är sjuka och det finns personal som dött av krisen prioriterar han som högern alltid gör företagen – inte sjukvårdens personal. De som räddar livet på sjuka ska som vanligt hålla käften och företagen som skor sig på andra ska ha mer.

Vad finns det rimliga i att stöda företag när det är sjukdom som är problemet? Liberala värderingar och medelklassens självintressen går alltid främst i den gamla högerns värld.

Det kommer att bli svårt att legalisera AFA:s upplysningskampanjer, men om Moderaterna förlorar makten i Stockholm lär de inte behöva upprepas. Tyvärr lär inte facister i det svenska samhället försvinna av sig själva. Det kommer att krävas 5 miljoner flyktingar från Bangladesh för att få dem att tänka om.

Att högern tappar fattningen av lite klotter visar att de underskattar det pågående helvetet som pågår i realtid: svält, miljöförstöring, klasskrig, djurplågeri och nya former av slaveri.

Det finns fortfarande chansen att ställa sig på rätt sida av historien, men tiden rinner ut. När flyktingarna väller in måste vi dela på de resurser Sverige har och organisera samhället effektivt. Då kan vi inte längre pumpa in miljoner på idiot-projekt bara för att dessa projekt har ”rätt värderingar” – d.v.s. gamla stock-konservativa sådana.

Tyvärr är många företag, myndigheter, tidningar och kommunikatörer idag helt onödiga. De ”skrån som subventionerar sig själva”, för att använda Malkolm Kyeunes ord, kommer att behöva tänka om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: