Framtidens hemtjänst i Västra Frölunda

Vid sidan av högre makter, änglar och troner finns det flera sekulära faktorer som påverkar framtidens hemtjänst i Göteborg och Västra Frölunda.

I vilken grad hemtjänsten i Västra Frölunda kan uppnå en hög kvalitet och innebära en god arbetsmiljö för personalen hänger bland annat på hur politikerna hanterar LOV – Lagen om Valfrihet, datorsystemet PluGo samt programmet om Attraktiv Hemtjänst.

De två giganterna i debatten är Elisabeth Lann (Kd) och Daniel Bernmar (V). Den 20 februari 2020 samma dag som flera undersköterskor med Kommunals Anna Skarsjö i spetsen besvarade Elisabeth Lann besvarade interpellation 2019 Nr 123. Svaret finns på nätet i en offentling handling. Debatten kan även ses på video via Göteborgs stads hemsida. Det är fler personer från olika partier som medverkar i debatten om Bernmars Interpellation, men huvud-debatten står mellan Lann och Bernmark. Det är de två personerna som står för styrkan i debatten och engagemanget i omsorgens utveckling i Göteborg.

Som vi vet byggdes inte Rom på en dag och kvaliteten i äldreomsorgen för utsatta som lider av folksjukdomar som Parkinssons, stroke och diabetes kan inte heller lösas på en dag.

Reportaget i Kalla Fakta liksom uppmärksamheten kring Arbetsmiljöverkets hot om vite på en miljon har uppmärksammat villkoren i Göteborgs hemtjänst på gott och ont. Det är bara att önska att saker och ting får en god lösning där människor med empati och hjärta hittar konstruktiva lösningar och säkra system där god arbetsmiljö och värdig omsorg kan råda.

Lann har sina främsta anhängare på Donsö och Kd är även överrepresenterat i Fiskebäck. Där går hennes judisk-kristna etik hem på ett annat sätt än exempelvis Majorna som är ett vänsterfäste.

Att det finns en levande debatt med mer än ett perspektiv är förmodligen av godo och i det långa loppet innebär det att de äldre och människor som jobbar inom branschen inte blir bortglömda.

Elisabeth Lann är värd uppskattning för sitt engagemang och det är även Daniel Bernmar, även om han i det här fallet är i opposition. Deras insatser är av stor vikt för tryggheten på äldre dagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: